Elektronska oblačila

Elektronika osvaja tudi tekstilno industrijo. O'Neill je na Cebitu predstavil zimsko jakno, ki ima na levem rokavu všite gumbe za nadzor predvajalnika mp3 in telefona, v ovratniku pa brezžični mikrofon za povezavo s telefonom, ki tako lahko ves čas ostane na varnem in toplem v žepu. Bogner Jeans in Maier Sports sta razstavljala jakne z vgrajenimi sončnimi celicami za polnjenje telefonov, predvajalnikov mp3 in drugih elektronskih napravic. Nemški WarmX pa je predstavil spodnje majice, ki bodo razveselile vse, ki jih rado zebe, saj imajo ogrevan ledveni del. Le prav poceni takšno udobje ni, saj morate za toplo majico odšteti dobrih 60 tisočakov.

Malce drugače so modo in elektroniko povezali v trgovskem velepodjetju Metro in na svojem razstavnem prostoru, poimenovanema trgovin prihodnosti, Future Store, pokazali, kako bo videti nakupovanje v bližnji prihodnosti. Kupec bo z izbranim oblačilom, še lepo zloženim, stopil pred velik zaslon, ki bo prepoznal oblačilo in pokazal sliko vanj oblečenega modela. V malce bolj oddaljeni prihodnosti bo v zaslon vgrajena tudi kamera in kupec si bo lahko, kakor v nekakšnem digitalnem ogledalu, ogledal kar svojo podobo v izbranem oblačilu.

V Hannovru je bilo sredi marca mogoče videti še celo vrsto zanimivih naprav, od čedalje večjih televizorjev do čedalje manjših žepnih predvajalnikov mp3, in marsikatero od njih bomo v prihodnjih mesecih, ko bodo prišle tudi v domače trgovine in si jih bomo lahko natančneje ogledali, predstavili tudi na teh straneh.